Gyakran Ismételt Kérdések

Fogalmak

  • Jogosult: Az lesz a rendszám jogosultja, aki először regisztrálja be a rendszámot. Egy rendszámnak egy jogosultja lehet.
  • Hozzáférés: Ez akkor hasznos, ha például egy gépjárművet többen használnak a családon belül. A rendszám jogosultja bármennyi felhasználónak biztosíthat hozzáférést.

Kiknek ajánlott az alkalmazás?

Bárkinek! Hiszen lehetsz autótulajdonos, akinek riasztást lehet küldeni, de lehetsz akár csak egy járókelő, aki szívesen értesítené a tulajdonosokat a gépjárművükkel kapcsolatos esetleges problémákról!

A gépjármű tulajdonosa tudja ki vagyok?

Nem. Az gépjármű tulajdonosa csak a riasztást kapja meg, és értékelni tudja, hogy értékes volt e számára az információ. Sok hamisan beküldött riasztás esetén a beküldő fiókját felfüggesztjük/töröljük.

Mennyibe kerül az alkalmazás?

Az alkalmazás letöltése és használata teljesen INGYENES.

Lehet egy rendszámnak több jogosultja?

Egy rendszámnak egy jogosultja lehet. A jogosult viszont bármennyi hozzáférést adhat, bármelyik felhasználónak, és azt bármikor vissza is vonhatja.

Kell regisztrálni az alkalmazás használatához?

Igen, szükséges regisztrálni az alkalmazás használatához, de csak a legszükségesebb adatokat kérjük el, ami elengedhetetlen a működéshez.

Elfelejtettem a jelszavam, mit tegyek?

Az alkalmazás megnyitása után válaszd a "Jelszópótlás" menüpontot. Add meg azt az e-mail címet, amivel regisztráltál, majd nyomd meg az "Új jelszó kérése" gombot. E-mailben megkapod az új jelszavadat.

Hogyan tudom felvenni a rendszámomat, hogy értesítést kapjak?

Az alkalmazásban válaszd a "Rendszámaim" menüpontot. Ezután az "Új rendszám hozzáadása" gombot. Add meg a rendszámod, majd nyomd meg a "Hozzáad" gombot.

Hogyan tudom törölni a rendszámot, amire már nincs szükségem?

Válaszd a "Rendszámaim" gombot, majd kattints a törölni kivánt rendszámra. Végül válaszd a "Rendszám törlése" gombot.

Hogyan tudok hozzáférést adni egy rendszámhoz?

Válaszd a "Rendszámaim" menüpontot, majd nyomd meg a kívánt rendszámot, amihez hozzáférést szeretnél adni. Válaszd az "Új hozzáférés hozzáadása" gombot, add meg azt a felhasználónevet, aki szintén regisztrálva van, majd nyomd meg a "Hozzáad" gombot. A hozzáférés mindkét fél részéről visszavonható/törölhető.

Fontos, hogy értékeljem a riasztást?

Mindenképpen, hiszen ezzel tudod jelezni a beküldőnek, hogy hasznos volt számodra. Valamint, ez alapján tudjuk kiszűrni az esetleges "hamis" riasztást beküldő felhasználókat.

Mennyi időm van értékelni a riasztást?

A riasztást 24 óráig van időd értékelni, ezután automatikusan törlésre kerülnek.

Mennyi riasztást küldhetek be?

Az Alkalmazáson keresztül 1 felhasználó naponta összesen 100 db riasztás küldhet be, viszont azonos rendszámra ez maximum 3 db lehet.
Facebook/Viber Messengeren keresztül 1 felhasználó naponta összesen 10 db riasztást küldhet be, viszont azonos rendszámra ez maximum 3 db lehet.

Szeretném felvenni a rendszámomat, de azt írja, hogy van jelenlegi jogosultja?

Amennyiben valóban Te vagy a jogosultja a rendszámnak mindenképpen add hozzá a rendszámod. Ekkor a jelenlegi jogosultat értesítjük, hogy "mondjon le" a rendszámról. Ha nem teszi meg ezt 48 órán belül, akkor automatikusan Te leszel a jogosult. Vitás esetekben pedig forgalmi engedély alapján hozzuk meg a döntést.

Hogyan tudok riasztást küldeni Facebook Messenger vagy Viber segítségével?

Küldj riasztást az autóőrszem Facebook vagy Viber chatbotjának, a következő formátumban:
RENDSZAM[szóköz]Üzenet...
pl.: AAA000 Lehúzva hagytad az ablakot!
Válaszüzenetben azonnal megkapod, hogy célba ért-e a riasztás.
FONTOS! Mindkét esetben egy chatbot üzemel!

Hogyan tudom törölni a regisztrációmat?

A Felhasználó bármikor kezdeményezheti regisztrációja törlését, amely a Szolgáltatóval létesített jogviszonya megszűnését eredményezi.
Ezt megteheti az Alkalmazáson keresztül a ”Profilom” -> "Törölni szeretnéd a fiókodat? Itt megteheted" menü pont alatt, vagy a regisztrált e-mail címről küldött egyértelmű nyilatkozat segítségével.
A regisztráció törlésével a Felhasználó minden hozzáférése eltávolításra kerül. A regisztráció törlését követően a Felhasználó személyes adatait a Szolgáltató az Adatkezelési Tájékoztatóban leírtak alapján kezeli.

Maradt még kérdésed? Rosszul működik valami?

Írd meg nekünk az info@autoorszem.hu e-mail címre!